Om Røst

Om Røst

Velkommen til et godt, aktivt og stressfritt drømmested.

Røst utgjør den ytterste, og sørligste, kommunen i Lofoten, beliggende ca. 100 km vest fra Bodø og 115 km nord for Polarsirkelen og består av 365 øyer og skjær. Røstlandet er den største øya i kommunen og dens høyeste punkt hever seg ikke mer enn elleve meter over havnivå.

De fleste innbyggerne bor på hovedøya Røstlandet, noen få andre øyer er imidlertid også bebodd. Disse er knyttet til Røstlandet med veier, moloer og bruer.

Det er i hovedsak Lofotfisket som er den store tiden på Røst i løpet av et år. Noen kilometer sør for Røstlandet finner vi Nord-Europas rikeste fuglefjell. Her hekker det flere tusen forskjellig sjøfugler hvert eneste år. Sør for Røstlandet reiser øyene/fjellene Vedøya, Storfjellet, Trenyken, Hernyken og Ellevsnyken seg fra havet. Storfjellet er det høyeste 259 moh.

Havklimaet og golfstrømmen gir Røst en av landets høyeste middeltemperaturer vinterstid (+3 grader i januar).

Bildegalleri

Rorbuanlegget ligger helt på kaikanten og er du en morgenfugl kan du få med deg utroret av fiskeflåten på vinterstid. Med skreien råder optimismen i fiskehavna; alt dreier seg om fisk i det 560 sjeler store øysamfunnet. Hos oss kan du oppleve alt fra midnattssol, nordlys, ruskevær og havblikk.

Avstand / Beliggenhet

Anlegget ligger meget sentralt 800 m fra fergeleiet, kort vei til butikk og havneområdet. Avstanden til flyplass er ca. 3 km. I sentrum av Røst ligger, Allhall, kommunehus, skole, legesenter, bibliotek, basseng, kunstgressbane, ballbinge og kirke.

Fly

Bodø – Røst 20 min

Ferge

Bodø – Røst 3 timer og 30 min
Bodø-Moskenes-Værøy-Røst 7 timer og 15 min
Moskenes-Værøy-Røst 3 timer og 15 min

Røst redder liv! Her langt oppe i nord fant vi vårt paradis, og vi er evig takknemlige……… (Sitat fra venetianske adelsmannen Pietro Querini som strandet på Røst i 1432. )

Pietro Querini- Kreta

Ovarnattingsalternativ